Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Négy évszak a Kecskeméti Arborétumban

A Kecskeméti Arborétumban készített képeim galériája.

1986-ban kezdődött a 62 hektáros terület betelepítése. A most 25 éves Kecskeméti Arborétum azóta nagyon kedvelt kirándulóhelye lett a kecskemétieknek, de a városba látogató turista csoportok is szívesen felkeresik.

Az arborétum fejlesztése jelenleg is tart !

Az arborétumban sok tájékoztató tábla szolgálja az érdeklődőket.

Így részletes információ kapható a talajok összetételéről, az élővilágról, az időjárásról, az egyes gyűjteményekről és magukról a növényekről.

Az erdei tornapálya "mozgalmas" és egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít szép természeti környezetben.

A minden évszakban kellemes és szép túraútvonalak mentén a természeti környezetbe illeszkedő padok biztosítanak lehetőséget a pihenésre, meditálásra, meghitt beszélgetésekre.

A Kecskeméti Arborétum kiváló lehetőséget biztosít családi kirándulásokra is a családok legapróbb tagjától a nagyszülőkig bezárólag.

Az arborétum területén a szépen felújított Mária Kápolna zarándokhelyként vonz sok látogatót.

Az Arborétum külön látványossága az ún. Magyar Szentek Szoborsétánya.

A Kecskeméti Arborétum minden nap 08,00 - 19,00 h (az őszi - téli időszakban ez változhat !) között várja a látogatókat, kivéve a december 1-24 közötti időszakot, amikor általában zárva van.

És még egy adalék:

Amikor egy - egy hosszabb útra készülök idegenvezetőként, kijövök/kimegyek a Kecskeméti Arborétumba, ahol ideális feltételeket találok a felkészüléshez, már ami a jó kondíciót illeti.
Nagy túrákat teszek, járom a "Mediterrán ösvényt", vagy éppen a "Színes lombok ösvényét" 25 éve, egyre szebb környezetben, madárcsicsergés közepette.
Egy-egy több napos idegenvezetés kemény fizikai megterheléssel,  sok km gyaloglással is jár, néha extrém környezetben.

A mondanivalóra fel lehet készülni a monitor előtt, fotelben a tankönyvvel, útleírással stb. a kézben, de pl. a Neuschwanstein-i Kastélyhoz vezető 40 perces "séta" a meredek hegyi úton, kikerülhetetlen kelléke a sikeres (eredményes) idegenvezetésnek ! 

Neked is ajánlom a Kecskeméti Arborétumot kikapcsolódásnak, kondíció megőrzéséhez, relaxáláshoz !